Vinylbehang


Vinylbehangpapier bestaat geheel of gedeeltelijk uit Vinyl. Dit is een plasticsoort die er voor zorgt dat wanden of muren spatwaterbestendig en reinigbaar zijn. Vinylbehang is dus het ideale behangpapier in vochtige ruimtes zoals de badkamer en keuken. Er bestaan 4 soorten vinylbehang: Op basis van papier of textiel, schuimvinyl en opgeschuimd vinyl.

1. Vinylbehang op basis van textiel

De basislaag van dit behang bestaat uit een linnen rug. De plaatsingswijze is iets moeilijker dan vinylbehang op basis van papier maar het behang is wel sterker, beter te reinigen en kan tegen agressieve stoffen. Dit vinylbehangpapier wordt dan ook vaak toegepast in openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, kantoren en laboratoriums.

2. Vinylbehang op basis van papier

Dit is het meest gebruikte vinylbehang dat het nauwst aanleunt bij traditioneel behangpapier. Het verschil is dat er als afwerkingslaag een klein kunststoflaagje werd aangebracht (Vinyl). Dit vinylbehang is dus ideaal om toe te passen in kwetsbare ruimtes zoals de keuken, kantoor en woonkamer.

3. Schuimvinyl

Deze behangsoort bestaat uit een volledige vinyllaag van zo'n 2à3 mm dik. Het wordt op de wand aangebracht met een speciale lijm en is sterk, elastisch, stootvast en reinigbaar. Dit soort vinylbehang wordt vaak toegepast in sportzalen, ziekenhuizen en kantoren.

4. Opgeschuimd vinyl

Bij opgeschuimd vinyl wordt vinyl in schuimvorm aangebracht op het papier. opgeschuimd vinylbehang lijkt op sierplijster en kan makkelijk overschilderd worden. Het nadeel van deze behangsoort is dat het snel vuil wordt wanneer er gerookt wordt in de kamers.

Ga terug naar de pagina Behangwerk     Voor ons fotoalbum klik    hierop.