Linoleum
Een exclusieve vloer vervaardigd uit 100% natuurlijke materialen zoals lijnolie, natuurhars, jute, houtmeel en kurk. Het resultaat is een haast onverslijtbare vloerbedekking die vrijwel in alle woonruimtes tot zijn recht komt. Linoleum is elastisch, sterk en onderhoudsvriendelijk en geschikt voor elke ruimte die vrij is van opstijgend vocht (opstapeling van vocht onder het linoleum veroorzaakt rotting). Het kan evenwel zonder problemen toegepast worden boven vloerverwarming.

Het leggen van linoleum vereist een vakkundige aanpak. De stroken linoleum worden op de ondergrond gekleefd en de onderlinge naden worden d.m.v. lasdraden aan elkaar gelast. Linoleum is ook uiterst geschikt om motieven in de vloer uit te werken. Na plaatsing wordt de vloer behandeld met een beschermingslaag.

De vloer kan je makkelijk stofvrij houden: een stofzuiger volstaat. Linoleum vloeren zijn dan ook nog eens ‘bacteriestatisch’. Dit wil zeggen dat micro-organismen er zich niet op kunnen ontwikkelen. Dat maakt van linoleum van nature een hygiënisch product.Ga terug naar de pagina Vloerbekleding     Voor ons fotoalbum klik    hierop.